Previous slide
Next slide

Sociaal recept in Dordrecht

Je kent het misschien nog wel van vroeger: Buikpijn als je een optreden had op school, of als je naar de tandarts moest. Als je mentaal niet lekker in je vel zit, bijvoorbeeld als je stress hebt of als je je eenzaam voelt, dan kan dat zich uiten in lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en slapeloosheid. Veel mensen gaan naar de huisarts met deze klachten, maar die kan het niet oplossen met een pilletje of een therapie. Als je je niet goed voelt door stress, dan moet de oorzaak daarvan worden aangepakt.

Daarop richt het project ‘Sociaal recept’ zich. Als de huisarts het vermoeden heeft dat de klachten van zijn of haar patiënt veroorzaakt wordt door de situatie thuis, dan wordt de patiënt verwezen naar een sociaal makelaar van Buurtwerk. De sociaal makelaar gaat samen met de persoon goed kijken wat er aan de hand is, en gaat op zoek naar passende hulp. Iemand met stress over zijn financiële problemen, kan baat hebben bij een helpende hand bij de administratie. Iemand die veel alleen achter de voordeur zit, voelt zich wellicht beter als hij deel gaat nemen aan een activiteit, of als hij vrijwilligerswerk gaat doen. Natuurlijk is ieder mens anders, dus zijn er verschillende oplossingen mogelijk. De sociaal makelaars hebben een groot netwerk in Dordrecht en de wijken.

Met het project Sociaal recept hopen we veel Dordtenaren een steuntje in de rug te geven. Als u graag eens met een sociaal makelaar wil praten, hoeft u daarvoor niet perse eerst langs de huisarts. U kunt ook direct contact opnemen met de sociaal makelaars die in uw postcodegebied werken. Zij werken onafhankelijk. U bent welkom voor een vertrouwelijk gesprek!

Kijk voor meer informatie op de website  www.buurtwerkdordrecht.nl