Previous slide
Next slide

iPH-congres 2023: Veerkracht, vertrouwen én lef als sleutels voor transitie

Op donderdag 2 november 2023 van 9.30 tot 16.30 uur organiseert iPH een landelijk congres over Positieve Gezondheid. In de Jaarbeurs in Utrecht delen we actuele kennis en praktijkervaringen over hoe Positieve Gezondheid kan bijdragen aan de (maatschappelijke) beweging van ziekte en zorg naar brede gezondheid. Ben jij er ook bij?

Veerkracht, vertrouwen én lef als sleutels voor transitie. Door van deze principes uit te gaan kan het zorgstelsel zijn belofte – laagdrempelige zorg voor iedereen en solidariteit tussen zieke en gezonde Nederlanders – de komende decennia blijven waarmaken. Hoe dan? Met die vraag in gedachten kun je rekenen op inspirerende sprekers, interessante praktijkvoorbeelden, vernieuwende toepassingen, gebruik van tools, thematische sessies, onderzoek en laatste inzichten in de doorontwikkeling van Positieve Gezondheid. Natuurlijk verrijk je deze dag ook je netwerk en ontdek je nieuwe mogelijkheden voor samenwerking.

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor alle vooruitstrevende professionals uit de zorg, welzijn, sociaal domein, onderwijs, cultuur, onderzoek, leefomgeving, beweegsector en bedrijfsleven die (meer) werk willen maken van Positieve Gezondheid en gaan voor de transitie naar gezondheid.

Programma

In de ochtend is er een plenair programma onder leiding van dagvoorzitter Simone van Trier. Na een inleiding door Karen van Ruiten (Alles is Gezondheid-iPH), leren we meer over lef en daadkracht binnen de gezondheidszorg in Noord-Limburg van Hans Peter Jung.

Machteld Huber (grondlegger Positieve Gezondheid) neemt ons daarna verder mee in de sleutels voor duurzame transitie. Andrew Greenwood van Switch2Move laat bezoekers ervaren wat muziek en beweging doet voor het welbevinden. Daarbij is vertrouwen essentieel. Zijn aanpak is succesvol gebleken bij ouderen die één of meerdere chronische aandoeningen hebben zoals Parkinson, dementie of Multiple Sclerose.

In de middag zijn er twee workshoprondes die de volle breedte van Positieve Gezondheid vertegenwoordigen. Duik dieper in de toepassingen in verschillende domeinen (zoals onderwijs, werk, regio en wijk), leer van praktijkervaringen en actuele kennis en ontdek hoe de principes van veerkracht, vertrouwen én lef aan meer gezondheid kunnen bijdragen.

Deelnemen

Het congres is een betaalde bijeenkomst en vindt plaats op donderdag 2 november 2023 van 09.30 – 16.30 uur bij de Jaarbeurs in Utrecht. De toegangsprijs voor de hele dag (inclusief koffie, lunch en netwerkborrel) bedraagt € 279 incl. btw.

Klik hier voor het gehele programma en aanmelding (website iPH)