Vorige slide
Volgende slide

Wandel je week door

Samen met Alles is Gezondheid hebben wij een serie podcasts geselecteerd over natuur, gezondheid, wandelen en ontspannen. Om iedere dag in beweging te komen, naar buiten te gaan, richting zuurstof, de natuur en frisse neus. Groen biedt immers tal van bewezen gezonde voordelen.

Minder stress, betere concentratie en creatievere geest

Groen is rustgevend, helpt ons op nieuwe ideeën komen. Groen zorgt voor afname van onder meer depressie, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten. De natuur zuivert de lucht en heeft een positief effect op onze concentratie. Groen draagt bovendien bij aan een betere nachtrust en dat verlaagt weer de kans op (chronische) stress. Ook weten we dat mensen de neiging hebben vaker, langer en intensiever te bewegen in een groene omgeving. Dit resulteert in een betere conditie en een gezonder gewicht. Kortom, redenen genoeg om wandelen in een groene omgeving te stimuleren.

Wandelpodcasts

Iedere dag kun je kiezen uit twee wandelpodcasts; een informatieve podcast over onderwerpen die te maken hebben met stress, bewegen, mentale gezondheid en welzijn en iedere dag een podcast ter ontspanning met natuurgeluiden (vooral fijn als je in een kantooromgeving wandelt).