Vorige slide
Volgende slide

Yoga en Mindfulness bij de Lange Wei

Werken in de zorg is op meerdere vlakken uitdagend. De werkdruk is hoog en je ‘geeft’ de hele werkdag. Ook grote kans dat je naast je werk ook veel geeft. Wanneer neem je tijd voor jezelf en gun je jezelf ontspanning van je lichaam en je geest?

Bij De Lange Wei willen ze hierbij ondersteuning geven door gratis yoga en mindfulness lessen aan te bieden. In Giessenburg, midden in het werkgebied van de organisatie, liggen iedere week matjes klaar en zijn de lichten gedimd voor de geïnteresseerde medewerkers.

Veel komen gehaast binnen, druk pratend. Maar al snel door de rustgevende muziek en de uitstraling van de yoga-juf komt de rust langzaam over iedereen heen. Het begin is aandacht voor de ademhaling. Zo komen de deelnemers van het hoofd in het lichaam. Gaan we van denken naar voelen en leren we te ontspannen en in het nu te zijn.

De nek ontspant en de schouders zakken. Daar waar veel spanning zich ophoopt gedurende de dag.
Met de oefeningen maken we spieren los om steeds flexibeler te worden. Dit draagt bij aan vermindering van blessures en toename van de energie.

Na de oefeningen is er tijd voor thee met mooie gesprekken. Hoe voel je dat je stress niveau te hoog wordt en wat van de yoga kun je toepassen door de dag heen. Huiswerk is om meer tijd vrij te maken voor rust voor jezelf. In de natuur of een rustig plekje in huis.

De reacties van de deelnemers is positief. Ze merken verbetering met slapen, zijn trots dat ze meer tijd voor zichzelf nemen. Ook neemt het bewustzijn toe dat je goed voor jezelf en jouw energie moet zorgen. Luisteren naar je lichaam.

Allemaal heel praktisch en makkelijk toepasbaar. Én helemaal alleen voor jou. Even een uurtje alles loslaten. Voor jouw gezondheid, voor jouw veerkracht.
Ik vind het een cadeautje van de organisatie.

 

Annemiek Smaal, Communicatieadviseur de Lange Wei